Receptes

Galetes de mantega per decorar

Ingredients: (quantitats per 35 ó 40 galetes grans, entre 8-10 cm.)

250 gr. mantega a temperatura ambient.
250 gr. sucre glas (farina de sucre)
1 ou XL a temperatura ambient
650 gr. farina tamisada
1 raig de llet per lligar la massa
aroma al gust de cadascú

Preparació:
  1. Amb la pala, batre la mantega a velocitat 3 durant al menys un minut. Parar la màquina i baixar amb una espàtula el que quedi a les parets. Batre a la mateixa velocitat durant un altre minut.
  2. Quan la mantega tingui una textura suau, baixar la màquina a velocitat 1, i anar incorporant el sucre tamisat a cullerades, sense pressa, però sense parar. El sucre tardarà a integrar-se totalment. Quan ho faci, tornar a pujar la velocitat 3.
  3. Pot ser hem de parar la màquina un parell de vegades per baixar el que quedi enganxat al vas, però el batut no haurà de durar més de 3 minuts. Passat aquest temps, la mantega s'haurà blanquejat, augmentant lleugerament el volum i tindrà una textura esponjosa
  4. En aquest moment parem la màquina i hi afegirem el gust desitjat, així com l'ou lleugerament batut molt a poc a poc, i batrem a velocitat 1 fins que estigui integrat. Si ho necessitem, pararem la màquina per baixar el que hagi quedat a les parets.
  5. Començarem a afegir la farina a cullerades, a la velocitat més baixa possible i de la mateixa manera que incorporem el sucre, sense pressa però sense parar. Quan estem arribant gairebé al final de la farina, la massa començarà a esquerdar-se. En aquest moment incorporarem un rajolí de llet, i batrem de nou fins que s'hagi lligat la massa, formant una bola i s'hagi desenganxat de les parets del bol. No puc posar exactament quan és un rajolí, ja que depèn de com quedi la massa d'esquerdada.Dependrà de la humitat de la farina i la temperatura de ambient. Aproximadament seran 3 cullerades soperes, tot i que a vegades n'hi he de posar més i a vegades menys. Si ens passem i ens queda massa humida, poseu-li una mica més de farina, però l'ideal es anar posant la llet a poc a poc.

Quan haguem aconseguit una massa uniforme, col.loquem sobre la taula paper de forn i damunt la massa de les galetes. Li donarem a la massa forma rodona i plana i la tallarem en 4 trossos iguals.
La massa haurà d'estar oliosa (per la mantega) però no enganxifosa.


Recepta de Bea Roqué


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada