Ingredients: (quantitats per 35 ó 40 galetes grans, entre 8-10 cm.)
250 gr. mantega a temperatura ambient.
250 gr. sucre glas (farina de sucre)
1 ou XL a temperatura ambient
650 gr. farina tamisada
1 raig de llet per lligar la massa
aroma al gust de cadascú
Preparació:
- Amb la pala, batre la mantega a velocitat 3 durant al menys un minut. Parar la màquina i baixar amb una espàtula el que quedi a les parets. Batre a la mateixa velocitat durant un altre minut.
- Quan la mantega tingui una textura suau, baixar la màquina a velocitat 1, i anar incorporant el sucre tamisat a cullerades, sense pressa, però sense parar. El sucre tardarà a integrar-se totalment. Quan ho faci, tornar a pujar la velocitat 3.
- Pot ser hem de parar la màquina un parell de vegades per baixar el que quedi enganxat al vas, però el batut no haurà de durar més de 3 minuts. Passat aquest temps, la mantega s'haurà blanquejat, augmentant lleugerament el volum i tindrà una textura esponjosa
- En aquest moment parem la màquina i hi afegirem el gust desitjat, així com l'ou lleugerament batut molt a poc a poc, i batrem a velocitat 1 fins que estigui integrat. Si ho necessitem, pararem la màquina per baixar el que hagi quedat a les parets.
- Començarem a afegir la farina a cullerades, a la velocitat més baixa possible i de la mateixa manera que incorporem el sucre, sense pressa però sense parar. Quan estem arribant gairebé al final de la farina, la massa començarà a esquerdar-se. En aquest moment incorporarem un rajolí de llet, i batrem de nou fins que s'hagi lligat la massa, formant una bola i s'hagi desenganxat de les parets del bol. No puc posar exactament quan és un rajolí, ja que depèn de com quedi la massa d'esquerdada.Dependrà de la humitat de la farina i la temperatura de ambient. Aproximadament seran 3 cullerades soperes, tot i que a vegades n'hi he de posar més i a vegades menys. Si ens passem i ens queda massa humida, poseu-li una mica més de farina, però l'ideal es anar posant la llet a poc a poc.
La massa haurà d'estar oliosa (per la mantega) però no enganxifosa.
Recepta de Bea Roqué
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada